تفاهم نامه همكاري سازمان حفاظت محيط زيست و مركز مديريت حوزه‌هاي علميه خواهران

شناسه نوشته : 20674

1395/12/07

تعداد بازدید : 227

تفاهم نامه همكاري سازمان حفاظت محيط زيست و مركز مديريت حوزه‌هاي علميه خواهران
تفاهم نامه همكاري سازمان حفاظت محيط زيست و مركز مديريت حوزه‌هاي علميه خواهران در بهمن‌ماه 95 با حضور رییس سازمان حفاظت محیط زیست در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران به امضای حجت‌الاسلام و المسلمین جمشیدی و دکتر ابتکار رسید.

متن این تفاهم‌نامه به این شرح است:
بر اساس آيات نوراني كلام وحي و احاديث معتبر ، انسانها مكلف   به حفظ و آباداني محيط زيست به عنوان هديه خداوند به آنها هستند، امانتي گران بها در دستان ما كه بايد مورد توجه و حفاظت جدي قرار گرفته و به نسل هاي بعد منتقل شود.اين موضوع تا بدان حد مهم و حياتي است  كه مقام معظم رهبري  با  توجه به شرايط ملي و بين المللي ، سياست هاي كلي محيط زيست را شخصا به رؤساي سه قوه ابلاغ و در سخنان خود بارها  به اين مهم اشاره فرمودند.
تدوين منشور اخلاق محيط زيست ، ترويج و نهادينه سازي فرهنگ و اخلاق محيط زيستي مبتني بر ارزشها و الگوهاي سازنده ايراني – اسلامي ، گسترش سطح آگاهي ، دانش و بينش محيط زيستي جامعه و تقويت فرهنگ و معارف ديني مشاركت و مسئوليت پذيري اجتماعي به ويژه امر به معروف و نهي از منكر براي حفظ محيط زيست در تمام سطوح و اقشار جامعه ، از جمله انتظارات مقام معظم رهبري در ابلاغ سياست هاي كلي محيط زيستي است. در اين راستا ، حوزه هاي علميه خواهران باظرفيتي مناسب براي ترويج فرهنگ محيط زيست ، مي تواند مؤثر و راه گشا باشد.
از اين رو  به منظور ارتقاي سطح همكاري هاي علمي ، پژوهشي ، آموزشي و فرهنگي،  تفاهم نامه همكاري فيمابين سازمان حفاظت محيط زيست به نمايندگي دكتر معصومه ابتكار و مركز مديريت حوزه هاي علميه خواهران به نمايندگي حجت الاسلام والمسلمين جمشيدي كه در اين متن اختصاراً سازمان و مركز ناميده مي‌شوند، تنظيم و با تشريك مساعي طرفين ، مفاد آن در چارچوب توافق نامه هاي جداگانه اجرا خواهد شد.

ماده 1: اهداف تفاهم نامه
- دانش افزايي براي ترويج سواد ، فرهنگ و اخلاق محيط زيستي در بين جامعه خواهران طلبه   به عنوان يك اصل از اصول شهروندي و يكي از عوامل ارتقاي كيفيت زندگي و استفاده از آن در امور تبليغي
- افزايش سطح مشاركت اجتماعي خواهران طلبه  كشور در انجام طرح ها و برنامه هاي آموزشي – فرهنگي در زمينه محيط زيست
- همكاري و هماهنگي در انتقال دانش و تجارب و همچنين بهره گيري از امكانات طرفين در زمينه هاي مورد تفاهم
ماده 2: زمينه هاي همكاري
1- همكاري در تهيه شيوه نامه هاي مورد نياز براي اجراي طرح‌ها و پروژه هاي زيست محيطي نظير استقرار مديريت سبز در حوزه های علمیه خواهران ، اجراي طرح آموزشي طلاب و ايجاد كانون هاي علمی  وفرهنگی اسلام و محيط زيست
2- همكاري در اجراي برنامه هاي فرهنگي و فوق برنامه طلاب از قبيل برگزاري مسابقه ها ، نمايشگاه‌ها و همايش ها
3-همكاري در توانمند سازي طلاب   علاقه مند و مستعد حوزه  های علميه خواهران  براي ارايه آموزش‌هاي محيط زيستي و ترويج فرهنگ آن در جامعه
4- همكاري محيط زيستي در برگزاري جشنواره های علمی، پژوهشی ، فرهنگی  ملی و بين المللي با هدف شناسايي و حمايت از طرح‌ها  و  پروژه هاي محيط زيستي منتخب خواهران طلبه
5- همكاري در تهيه محتواي آموزشي به منظوردرج د ر نشريات و متون علمي –آموزشي طلاب حوزه های علمیه خواهران   
6- ارتقاي كيفيت و كميت آموزش محيط زيست در دروس حوزه با همكاري مراجع  ذي‌ربط
7- تنظيم و اجراي برنامه هاي آموزشي محيط زيستي اساتيد و مسئولين حوزه های  علمیه خواهران
8- ظرفيت سازي براي رشد كمي وتوسعه كيفي تشكل هاي خواهران طلبه  در زمينه محيط زيست  و توسعه پايدار
9-غني سازي اوقات فراغت طلاب و اساتید خواهر با اجراي برنامه هاي فرهنگي و اردوهاي علمي در زمينه محيط زيست
10- مشاركت طلاب  در اجراي طرح ها و پروژه هاي آموزشي – فرهنگي در زمينه محيط زيست
11- استفاده از ظرفيت طلاب واساتید مبلغ به منظور تبليغ مسائل اسلام و آموزه هاي ديني در زمينه محيط زيست به اقشار مختلف جامعه
12- اطلاع رساني حوزه هاي علميه از دستاوردهاي علمي – پژوهشي در زمينه محيط زيست و انعكاس آنها در رسانه هاي مربوطه
13- حمایت سازمان از تشکل های پژوهشی طلاب در انجام پروژه های مطالعاتی محیط زیستی
14- حمایت سازمان از پایان نامه های طلاب که در موضوعات متناسب با محیط زیست به نگارش در آید
15-حمایت سازمان در زمینه تهیه و چاپ نشریه علمی ترویجی با موضوعات محیط زیستی و یژه خواهران طلبه و خانواده های ایشان
ماده 3: شيوه اجرا و نحوه انجام همكاري
به منظور اجراي بهينه مفاد اين تفاهم نامه مقرر است كارگروه اجرايي متشكل از نمايندگان ثابت و تام الاختيار طرفين از سوي مركز،از اداره ارتباطات غیر حوزوي و از سوی سازمان ، ازاداره كل حفاظت محيط زيست استان قم تشكيل شود كه وظيفه اين كارگروه ، برنامه ريزي ، هماهنگي ونظارت و ساير موارد  مر تبط به این تفاهم  نامه است و حداقل هر سه ماه يك‌بار تشكيل جلسه خواهد داد و گزارش پيشرفت كار را به مقامات عالي طرفين ارائه مي نمايد. محل دبيرخانه كارگروه اجرايي در  اداره كل حفاظت محيط زيست استان قم مي باشد.
ماده 4: نظام ارزيابي،  پيشرفت تفاهم نامه :
طرفين موافقت مي نمايند بر اساس گزارش هاي پيشرفت كار تفاهم نامه كه توسط كارگروه موضوع ماده 3 اين تفاهم نامه تنظيم مي شود  و به منظور تسريع درتحقق اهداف و عند اللزوم تصحيح فرايند انجام فعاليت‌ها  هر سال حد اقل يك نشست مشترك ميان سازمان و مرکز  برگزار شود.
ماده 5: مدت تفاهم نامه:
نظز به ماهيت و اهميت موضوعات مورد علاقه طرفين و حصول نتايج بلند مدت ، اين تفاهم نامه از تاريخ امضا به مدت 5 سال معتبر است و با توافق طرفين تمديد مي شود.
ماده 6: ساير موارد:
اين تفاهم نامه مشتمل بر 6 ماده ودر3 نسخه واحد الاعتبار تنظيم و در تاريخ 19/11/95 به امضا رسيد.طرفين پايبندي خود به مفاد اين تفاهم نامه از تاريخ امضا را اعلام مي دارند و از هر گونه اقدامي كه موجب نقض مفاد آن شود، خودداري مي نمايند.