چرا اجلاس مدیران تا کنون تشکیل نشده است؟
اجلاس سراسری مدیران مدارس و روسای هیات امنا در آخر فروردین 1396 برگزار گردیده و برای اجلاس امسال کارهای مقدماتی انجام پذیرفته است و در صورت تخصیص بودجه در زمان مقرر برگزار خواهد شد.
آیا انتظار طلاب برای اشتغال از مرکز درست است؟
در پاسخ میتوان گفت باید دید هدف از طلبگی و پرورش طلبه چیست ؟ اگر هدف صرفا ایجاد شغل برای طلبه بوده، این انتظار از مرکز درست و بجا بود. اما مسأله این است که هدف اصلی تربیت مبلغه ، عالمه، پژوهشگر و ... است . و بالاتر از اینها هدف مصلح پروری است. بر همین اساس مهم ترین رسالت طلاب، تبلیغ معارف بلند دین مبین اسلام است که یک طلبه فارغ التحصیل میبایست آنطور که در توان خود می¬بیند به دنبال تحقق این اهداف عالیه باشد. پس همانند فارغ التحصیلان سایر مراکز آموزشی، طلاب نیز نباید انتظار اشتغال از مرکز را داشته باشند. گرچه مرکز هم با انعقاد تفاهم نامه ها یا قراردادهایی با مراکز ، سازمانها ، ارگانها و ... بسترهای لازم را برای حضور طلاب در عرصه های مختلف اجتماعی فراهم می کند.
چرا نیروهای مدرسه امنیت شغلی مناسبی ندارند؟
ابتدا باید دانست منظور نویسنده از عدم امنیت شغلی چیست؟ اگر منظور عدم استخدام رسمی است ، که روشن است به دلیل تحت شمول نبودن و عدم تابعیت مرکز از قانون کار و جاری نبودن قوانین کشوری یا لشگری برای مرکز و مدارس تابعه ، نمی توان انتظار استخدام رسمی برای کارکنان داشت . البته مدارس ما هم مانند بقیه سازمانها موظفند قراردادهایی را برای نیروهای خود تنظیم و اجرا نمایند، اما این قراردادها هم معمولا یکساله و ضمانت چندانی ندارد و این برای کلیه سازمانها و ارگانهای غیر دولتی و خصوصی در سطح کشور صادق است.
البته با سیاست جدید مرکز مبنی بر مدرسه محوری و تثبیت چند نیروی تمام وقت برای هر مدرسه، انشاءالله مشکلات موجود مبنی بر عدم امنیت شغلی، تا حدودی برطرف خواهد شد.
چرا مکان هاي حوزه علميه انقدر بد ودور از منزل طلاب و شهرها هستند؟
1. با توجه به سياستهاي مصوب شوراي عالي و شوراي سياستگذاري حوزه هاي علمية خواهران مبني بر فراهم ساختن شرايط تحصيل حوزوي براي خواهران در نزديکترين محل به سکونت آنان، معاونت ارتباطات و امور حوزه ها نسبت به آماده سازي و تصويب خواهي طرح آمايش سرزميني نمود که ثمره آن طرح آمايش سرزميني سال 90 بود و اکنون اين طرح در حال بروز رساني براي سطوح عمومي و تکميلي مي باشد.
2. سوال کننده محترم کاش به صورت موضوعي نيز اين موضوع را معين مي کردند که دور بودن از منزل يعني چه؟ و در کدام شهر ساکن هستند تا بتوانيم توضيح کامل و دقيق تري در پاسخ ايشان عرض کنيم. وليکن در خصوص دور بودن از منزل عرض مي شود که با توجه به مصوبات مرکز در خصوص شرايط زمين براي ساخت مدارس علميه خواهران، يافتن زمين هاي با متراژ بيش از 2000 متر مربع در مراکز شهرها و نقاط دروني شهر نوعاً امکان پذير نبوده و لذا در خصوص ساير مراکز آموزش عالي از قبيل دانشگاه ها نيز مشاهده مي شود که مجبور به ساخت اين فضاهاي آموزشي در حاشيه شهر مي باشند، لذا اينکه مدرسة علمية خواهران نسبت به محل زندگي يک طلبه مسافت بيشتري داشته باشد احتمالي است که نمي توان آن را ناديده گرفت ولي قطعا مسئولين محترم مرکز با سنجش تمام جوانب امر، نسبت به تاييد زميني اقدام کرده اند که کمترين عوارض را داشته باشد.
3. اما اگر منظور فرد سوال کننده اين است که چرا در بعضي از شهرها مدرسة علمية خواهران وجود ندارد، بايد به اين نکته توجه داشت که تأسيس مدرسه علميه خواهران بر اساس طرح مصوب شوراي گسترش مبني بر داشتن حداقل 000/50 نفر جمعيت است که در شهرهاي با جمعيت کمتر قانوناً شرايط تأسيس مدرسه علمية خواهران وجود نداشته و لذا طرح «شعبه» براي فراهم ساختن امکان تحصيل حوزوي براي خواهران طراحي و به تصويب شوراي گسترش رسيده است. در تعداد اندکي از شهرهاي داراي جمعيت بالاي 000/50 نفر هم متأسفانه مدرسة علمية خواهران تأسيس نشده است به دليل نداشتن متقاضي حائز شرايط است که (با استخراج اسامي اين شهرها) طي نامه به مديريت هاي استاني درخواست شد تا نسبت به رايزني با علماي بلاد و بومي منطقه نسبت به فراهم ساختن شرايط تأسيس اقدامات لازم را مبذول نمايند.
در استان مازندران در غرب استان فقط يک رشته فقه و اصول ميباشد که اشباع شده و طلاب از ادامه تحصيل به علت بعد مسافت شهرهاي ديگر يا کمبود معدل براي غير حضوري
دو مورد از مهمترين ارکان تأسيس واحدهاي حوزوي در مقاطع تکميلي 1- تعداد فارغ التحصيلان و 2- امکان تأمين اساتيد و کادر علمي واحد حوزوي است که مرکز تخصصي زينب کبري(س) تنکابن با معرفي اساتيد رشتة فقه و اصول موفق به اخذ مجوز اين رشته از شوراي گسترش شده است. با توجه به اشباع منطقه نسبت به طلاب اين رشته و درخواست اجراي رشتة جديد، لازم است تا اين واحد حوزوي درخواست تغيير رشتة تحصيلي خود را با دلايل کافي به مرکز ارسال نموده و همچنين نسبت به معرفي اساتيد و کادر علمي متناسب با آن رشته (معرفي سه نفر داراي مدرک سطح چهار تخصصي که مدرک دو نفر بايد مطابق با آن رشته باشد) اقدام نمايند، بر اساس مصوبه شمارة 13 شوراي سازماندهي و پشتيباني مورخ 16/10/96 نسبت به تغيير رشته هاي تحصيلي در شوراي آموزش تصميم گيري شده و سپس معاونت ارتباطات و امور حوزه ها نسبت به اخذ مجوز اجراي رشتة جديد از شوراي گسترش اقدام نمايد.