حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجت پور در نشست توجیهی مدیران مدارس علمیه استان های گیلان، کهگیلویه و بویراحمد، قزوین، کرمان، چهار محال بختیاری، البرز و کردستان که در سالن همایش آیت الله شرعی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران برگزار شد، اظهار داشت: موفقیت در سازمان نیازمند ارائه برنامه کلان است.
وی با بیان این که ما باید نوعی برنامه و تدابیر کلان را در سازمان مصروف کنیم که بین تدابیر و سیاست های موجود حرکت منضبطی برقرار شود، افزود: اگر مدیریت راهبردی در مجموعه نباشد و خدمت صرف پیگیری امور جزئی شده و در خدمت ارائه کلان برنامه و راهبرد صحیح نباشد موفق و اثرگذار نخواهیم بود.
مدیر حوزه های علمیه خواهران ادامه داد: مدیران و دست اندرکاران مدارس باید برای ارائه راهبرد، شناسایی ظرفیتها، شناسایی نقاط ضعف و قوت و آسیب ها، شناسایی توان هیئت امناء و رسالت حوزه در ارتباطات اجتماعی زمان بگذارند تا بتوانند نقش خود را در تحقق اهداف ایفاء کنند.
وی خاطرنشان کرد: اگر حوزه برنامه ریزی و ارائه اهبرد صحیح نداشته باشد، طلبه بعد از دوران تحصیل راه اصلی خود را پیدا نخواهد کرد و از هویت اصلی خود دور می شود و این در حالی است که کار اصلی طلاب پیامبرانه در میان مردم حرکت کردن و نور هنجارهای دینی را در جامعه گستراندن است.
حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور با بیان این که اگر حوزه نتواند طلبه را با امام زمان(ع) خود آشنا کرده و رابطه او با امامش را برقرار کند، موفق نخواهد بود، گفت: مدیر موفق کسی است که به خوبی بتواند اهداف و راهبردها را روی کاغذ بیاورد، اندیشه اش را با دیگران به اشتراک بگذارد و در تحقق اهداف با افراد به گفت و گو بنشیند.
وی بیان داشت: حوزه علمیه، مرکز مدیریت و یا مدیریت استانی نیست بلکه حوزه، مدرسه علمیه ای است که طلبه در آنجا تحصیل کرده و تربیت می شود؛ لذا باید این فضا را جدی بگیریم و مراقبت کنیم تا شاهد ریزش طلاب نباشیم.
مدیر حوزه های علمیه خواهران با بیان این که وظیفه مرکز مدیریت، حمایت از مدارس علمیه خواهران با تمام توان است؛ لذا مدارس باید تلاش کنند عَلَم نفر را محکم و استوار بردارند و در تربیت طلاب بکوشند، افزود: اگر طلاب درست تربیت نشوند، ما مسئولان باید خود را سرزنش کنیم که چرا در تربیت طلاب کوتاهی داشته ایم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: مسئله بزرگ امروز، نقش تأثیرگذار حوزه های علمیه خواهران است و حوزه ها، اهمیت این نقش را از آسیبی که در جامعه مشاهده می شود می گیرند.
حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور با بیان این که جامعه ما از نظر مسائل مرتبط با زن و خانواده، تنظیم روابط خانواده و پایداری روابط، فرزندآوری و ... دچار مشکل و آسیب و بلکه بحران شده است، گفت: این آسیب ها صرفا به دلیل هجمه استکبار جهانی نیست، بلکه بخش زیادی از آنها به خاطر تغییراتی است که در داخل کشور در حال شکلگیری است و حوزه های علمیه به ویژه حوزه های خواهران باید در جهت رفع این آسیب ها نقش آفرینی کنند.
وی تصریح کرد: حوزه های علمیه خواهران باید قدرت حل مسئله پیدا کنند تا بتوانند در نقش اجتماعی خود موفق ظاهر شده و همچون کلیسا که بعد از 11 قرن و به دلیل عدم توانایی در حل مسائل اجتماعی زمین خورد، کنار گذاشته نشوند.
مدیر حوزه های علمیه خواهران با بیان این که مدیران مدارس علمیه باید دستگاه زیرمجموعه خود را طوری اداره کنند که افرادی با توانایی حل مسئله تربیت و در متن جامعه نقش آفرینی کنند، اظهار داشت: اندیشه راهبری این است که ما برای مسائل و مشکلات جامعه دغدغه داشته باشیم و نسبت به حل آن تلاش کنیم.
وی ادامه داد: امروز مسئولیت ما در حوزه های علمیه خواهران دارای سطح بالایی است و باید از این فرصت نهایت استفاده را ببریم تا بتوانیم طلاب توانمند و دارای نقش اجتماعی تربیت کنیم.