حجت الاسلام والمسلمین مجتبی فاضل، سرپرست حوزههای علمیه خواهران کشور، در نخستین اجلاسیه اساتید حوزه علمیه خواهران استان سمنان که در مجتمع فرهنگی کلاهدوز سمنان برگزار شد، در سخنانی گفت: خداوند در قرآن می فرماید: أَنْزَلْنا إِلَیْکَ الذِّکْرَ لِتُبَیِّنَ لِلنَّاسِ ما نُزِّلَ إِلَیْهِمْ وَ لَعَلَّهُمْ یَتَفَکَّرُونَ؛ یکی از شئون پیامبر اکرم(ص)، مبین بودن و تبیین گری است، یه عبارتی شأنی که خداوند برای پیامبرش در نظر گرفت، شأن تبیین و تفسیر دین است.
وی افزود: یکی از رمز و راز های اینکه پیامبر اسلام(ص) به رابطه بین کتاب و عترت اشاره کردند این است که کتاب؛ مبیین و مفسر می خواهد. تا زمانی که پیامبر در قید حیات بودند، خودشان تفسیر می کردند، بعد از ایشان جانشینان و خلفای پیامبر باید مفسر قرآن باشند.
حجت الاسلام والمسلمین فاضل تصریح کرد: یکی از جانشینان که در طول تاریخ و به یمن تفسیر روایات می توانند به جای پیامبر تکیه بزنند، طلبه ها، روحانیون و خاصه اساتید حوزه هستند.
وی گفت: جهاد تبیین ریشه در آیات و روایات و سنت ما دارد و در همه حیات و تراز گذشتگان ما مبیین بودن و مفسر دین بودن، یکی از شئوناتی است که امروز بر همه شما عزیزان وظیفه است. ما در دوره ای و در قرنی واقع شدیم که تحولات با سرعت و با کیفیت بالایی رقم می خورد و در تحولات اجتماعی شاهد جنبش هایی بوده ایم.
سرپرست حوزههای علمیه خواهران کشور تصریح کرد: یکی از آن اتفاقات گران سنگ و خیلی مهم، نوع نگرشی است که در حوزه آموزش اتفاق افتاده است و ثقل این تغییرات و تحولات میتوانند اساتید محترم و معزز باشند که با این مبین و مفسر بودن، به تبیین بپردازند.
وی گفت: انتظاراتی که از حوزه های علمیه امروز ایجاد شده، این است که نظام آموزشی همانقدر کارا باشد که اهداف نظام را محقق کند.
حجت الاسلام والمسلمین فاضل افزود: برای تربیت طلبه تراز جمهوری اسلامی باید اساتید زحمت بکشند و این مهم را رقم بزنند؛ در باب یادگیری و تعیلم و تربیت، ویژگی هایی برای اساتید بیان شده که در ادامه به آنها اشاره می کنم.
سرپرست حوزههای علمیه خواهران کشور تصریح کرد: یکی از این ویژگی ها این است که معلمین و اساتید باید اطلاعات زیادی داشته باشند. امروزه ما با نسلی مواجه هستیم که این نسل از جابه جایی اطلاعات و سرعت تبادل اطلاعات خیلی بالایی برخوردار هستند. انتظار ما این است که معلمین و اساتید ما اطلاعات وسیعی را انباشت کنند تا بتوانند با این اطلاعات طلاب را بیشتر آموزش دهند.
حجت الاسلام والمسلمین فاضل افزود: از ویژگیهای دیگری که می توان به آن اشاره کرد، مبتکر بودن اساتید است. اساتید اگر بخواهند با همان شیوه گذشته پیش روند، شاید جواب ندهد، ما اساتیدی میخواهیم که در ارتباط برقرار کردن با دانش آموزان و با متعلمین خود مبتکر باشند.
سرپرست حوزههای علمیه خواهران کشور گفت: از ویژگی بعدی که میشود در واقع برای معلمین نسل جدید برشمرد، مهارت و سرعت است. یعنی اساتید ما بتوانند از وقتی که در اختیار دارند با بیشترین بهرهمندی از مهارتها و با سرعت بیشتر دانش را منتقل کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: آخرین ویژگی که می توان به آن اشاره کرد، ویژگی اخلاقی است که سرلوحه همه ویژگی هاست و باید معلمین ما داشته باشند. ما باید بتوانیم شاگردان خود را با ویژگی های اخلاقی خوب به خودمان مجذوب کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین فاضل گفت: الگوگیری خیلی مهم است، طلاب از اساتید خود الگو می گیرند؛ اساتید باید برخی ویژگی ها را دارا باشند. امیدوارم در چنین جلساتی بشود مشکلات را حل کرد؛ طلبه هایی را پرورش دهیم مومن و متدین که قرار است دین و دیانت نسل بعدی را رقم بزنند.